http://www.cell.com/cell-metabolism/abstract/S1550-4131(13)00497-X
Harperin kirjassa BAIB oli vuonna 1969 tymiinin kataboliakartalla ja sen hahmosta näkee, että haaroittuneena se joutuu kataboliassa lopulta sille radalla, josta tulee propionihappoa ja joka on riippuvainen mm B12-vitamiinista kuten valiiniaminohapon lopputuotteet, joiden pitää oksidoitua sitruunahapposyklissä.
Sitten Harper mainitsi että BAIB- kataboliaan vaikuttaa geneettinen rakenne, esim 25%:lla kiinalaisista ja japanilaisista BAIB erittyy kehosta eikä siinä tapauksessa tavitse B12- koentsyymiä ja (metylamalinisemialdehydi) - propionihappotietä , mikä on melkoinen nopeutus aineenvaihdunnan vaateille ja samalla , ainakin epäsuorasti ,energian saannille.
Mitä etua tuolla satojen miljoonien henkilöiden väestöllä saattaisi olla tästä asiasta?
Nyt on havaittu että BAIB on muutakin kuin vain tymiinin katabolian hankala loppumolekyyli. Sillä on omia vaikutuksia: Se on termogeeninen siten, että se vaikutyaa valkoisen rasvan muuttumista ruskeaksi, joka on energeettisesti nopeasti energiaksi saatavaa rasvaa.
Lihakselle se on siis edullinen molekyyli ja käytetään nimeä myokiini. kts. otsikon artikkeli.
onsdag 14 september 2016
BAIB eli beta-amino-isovoihappo
Etiketter:
BAIB,
beta-amino-isobutyric acid,
beta-amino-isovoihappo,
myokiini
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar