LÄHDE:
NNR 2012,
Sivut
217-238.
Nord
2014002
ISBN
978-92-893-2670-4
(7.4.) Kehonpaino, Body weight, (sivu 230)
Interventiotutkimukset ovat osoittaneet, että ad libitum ( mielen kukaan) nautitut vähempirasvaiset dieetit antavat oman osansa kehonpainon alenemiseen, vaikkakin vaikutus on rajallista, ja kontrolloiduissa sokkokokeissa on osoitettu 6 kuukauden - 8 vuoden ajalta keskimääräistä painonlaskua 1,4- 1,6 kg. Prospektiiviset kohorttitutkimukset eivät anna viitettä rasvansaannin ja kehonpainon välisestä liittymästä, mikä on vastakohtaa jokseenkin erilaisille tuloksille, mitä kontrolloiduista sokkokokeista on saatu.Schwabin työryhmän systemaattinen katsaus antaa johtopäätökseksi, että kontrolloiduista sokkokokeista saatu näyttö positiivisesta liittymästä ravintorasvan määrän ( kvantiteetin) ja kehon painon kesken on havaittu todennäköiseksi. Ei ole mitään näyttöä siitä, että rasvan laadulla ( kvaliteetti) olisi jotain vaikutusta kehon painoon.
-
Intervention studies have shown that reduced fat diets
consumed ad libitum contribute to weight reduction, although the
effect is limited and RCTs with duration from six months to over
eight years have shown average weight losses of 1,4- 1,6 kg. Results
from prospective cohort studies do not indicate any association
between fat intake and body weight in contrast to the somewhat
different results from the RCTs. The evidence from RCTs for positive
association between the amount of dietary fat
and body weight was found to be probable in the SR by Schwab et
aliae. There is no evidence that the quality of
fat has any effect on body weight.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar