LÄHDE: NNR 2012. Chapter 10. Fat and fatty acids.
Johdanto. Introduction. p. 217
Dietary sources and intake p. 217-219.
(1) Johdanto
Rasva (fat) tarjoaa elimistölle tiiviissä muodossa olevaa energiaa. Energian lisäksi ravintorasvat antavat essentiellejä rasvahappojka (EFA) ja rasvaliukoisia vitamiineja (A,D,E,K), joita välttämättä tarvitaan kehon rakenteisiin ja toimintoihin
Kehon
solujen kalvoissa on rakennerasvoja, lipidejä (lipids) kuten
fosfolipidejä (phospholipids, PL) ja kolesterolia (cholesterol). Kehossa on rasvakudoksissa varastorasvaa, neutraalirasvaa eli triglyseridejä ( triglycerids, TG) pitkäaikaiseksienergiavarastoksi.
.
Introduction
Fat provides the body with energy in concentrated form. In addition to energy, dietary fats provide essential fatty acids and fat-soluble vitamins. lipids, mainly phospholipids and cholesterol, are included in cell membranes and triglycerides are stored in adipose tissue as energy reserves. Certtain fatty acids serve as a source of eicosanoids. in food items, fats are usually in the form of triglycerides.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar