Hyöty mikä kalaruoasta ja omega3-rasavhappojen käytöstä on epäsuoraa. ensinnäkin se demppaa, suppressoi villiä eikosanoidilinjaa, joka tulee omega6 rasvahapoista- miten paljon siitä tuleekaan signaloivia ja biokatiiveja osin tuntemattomiakin molekyylejä! - ja toiseksi ilmeisesti edistää palmitiinihaposta ja öljyhaposta silmukoituvaa erittäin pitkää aivorasvahappo linjaa siten että niitä mudoostuu eikä karkaa muille teille, joita on runsaasti.
ne normaalit pitkät aivojen neutraalit ja MUFA-rasvahapot ovat lignoseriinihappo C24:0, nervonihappo ja cerebronihappo. Aivojen pitkissä hapoissa niitä asettuu vierelle.
kuten perifeerisissä kudoksissa asettuu tyydyttyneitä rasvahappoja tyydyttämättömien vierelle triglyserideissä. ja fosfolipideissä kudosspesifisessa genomisesti säätyneessä prioriteetissa.
Tästä alkaa olla vähän näyttöä tekstinäkin.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29252041
The effect of fish oil supplementation on brain DHA and EPA content and fatty acid profile in mice.
Tiivistelmä _Abstract
omega-3 rasvahapporavintolisä saataa koehntaa kognitiivista suorituskykyä ja suojata kognition alamäeltä. Kuitenkin omega3-rasvahapposupplementaation jälkeisiä aivofosfolipidien rasvahappokirjoja vain on niukalti kuvattu. Tässä on tehty asian selvittämiseksi hiirikoe. Syötettiin aksvavia määriä omega3- rasvoja ja kuvattiin, mitä muutoksia aivojen fosfolipidien kokoomuksessa tapahtui ja korreloitiin muutoksia punasoluista ja plasmasta havaittuihin muutoksiin.
Kohoavat DHA (C22:6 omega3) ja EPA (C20:5 omega3- rasvahappopitoisuudet eivät nosta aivojen DHA-pitoisuutta.
Aivojen EPA 8C20:5 omega3) -pitoisuus kuitenkin lisääntyi ja totaali omega-6 PUFA-rasvahappojen pitoisuus aleni kaikissa käsittelyryhmissä ja nämä muutokset korreloivat punasolujen rasvahappojen muutoksiin. (omega6 rasvahappoja on arakidonihappo C20:4 n6)
Aivojen cis-MUFA rasvahapot öljyhappo (C18:1 n9) ja nervonihappo (C24:1) lisääntyivät, samoin aivojen tyydyttyneet rasvahapot arakidiinihappo (C20:0 n7), beheenihappo ja lignoseriinihappo (C24:0). Nämä aivorasvahapot lisääntyivät, kun omega3- rasvahappojen saantia lisättiin. Asiaa tulisi edelleen tutkia, jotta vaikutus kognitioon ja neurodegeneratiivisiin tauteihin saadaan selvitettyä.
Supplementation with omega-3 (n-3) fatty acids may improve cognitive performance and protect against cognitive decline. However, changes in brain phospholipid fatty acid composition after supplementation with n-3 fatty acids are poorly described. The purpose of this study was to feed increasing n-3 fatty acids and characterise the changes in brain phospholipid fatty acid composition and correlate the changes with red blood cells (RBCs) and plasma in mice. Increasing dietary docosahexaenoic (DHA) and eicosapentaenoic acid (EPA) did not alter brain DHA. Brain EPA increased and total n-6 polyunsaturated fatty acids decreased across treatment groups, and correlated with fatty acid changes in the RBC (r > 0.7). Brain cis-monounsaturated fatty acids oleic and nervonic acid (p < .01) and saturated fatty acids arachidic, behenic, and lignoceric acid (p < .05) also increased. These brain fatty acid changes upon increasing n-3 intake should be further investigated to determine their effects on cognition and neurodegenerative disease.
Kohoavat DHA (C22:6 omega3) ja EPA (C20:5 omega3- rasvahappopitoisuudet eivät nosta aivojen DHA-pitoisuutta.
Aivojen EPA 8C20:5 omega3) -pitoisuus kuitenkin lisääntyi ja totaali omega-6 PUFA-rasvahappojen pitoisuus aleni kaikissa käsittelyryhmissä ja nämä muutokset korreloivat punasolujen rasvahappojen muutoksiin. (omega6 rasvahappoja on arakidonihappo C20:4 n6)
Aivojen cis-MUFA rasvahapot öljyhappo (C18:1 n9) ja nervonihappo (C24:1) lisääntyivät, samoin aivojen tyydyttyneet rasvahapot arakidiinihappo (C20:0 n7), beheenihappo ja lignoseriinihappo (C24:0). Nämä aivorasvahapot lisääntyivät, kun omega3- rasvahappojen saantia lisättiin. Asiaa tulisi edelleen tutkia, jotta vaikutus kognitioon ja neurodegeneratiivisiin tauteihin saadaan selvitettyä.
Supplementation with omega-3 (n-3) fatty acids may improve cognitive performance and protect against cognitive decline. However, changes in brain phospholipid fatty acid composition after supplementation with n-3 fatty acids are poorly described. The purpose of this study was to feed increasing n-3 fatty acids and characterise the changes in brain phospholipid fatty acid composition and correlate the changes with red blood cells (RBCs) and plasma in mice. Increasing dietary docosahexaenoic (DHA) and eicosapentaenoic acid (EPA) did not alter brain DHA. Brain EPA increased and total n-6 polyunsaturated fatty acids decreased across treatment groups, and correlated with fatty acid changes in the RBC (r > 0.7). Brain cis-monounsaturated fatty acids oleic and nervonic acid (p < .01) and saturated fatty acids arachidic, behenic, and lignoceric acid (p < .05) also increased. These brain fatty acid changes upon increasing n-3 intake should be further investigated to determine their effects on cognition and neurodegenerative disease.
KEYWORDS:
Brain; DHA; EPA; desaturase; fatty acid; phospholipid- PMID:
- 29252041
- DOI:
- 10.1080/09637486.2017.1413640
"The cerebrosides are glykolipids which contain the sphingosine-fatty acid combination (ceramide) found in the sphinomyelins, but a galactose moieti is attached to the ceramide in the place of the phosphoryl choline residue found in sphingomyelin. The biosynthesis of characteristic C24 fatty acids which occur in cerebrosides (lignoceric acid (C24:0), cerebronic acid (hC24:0) and nervonic acid ( C24.1) has been studied by Fulco et Mead 1961. Lignoceric acid (C24:09 is completely synthesized from acetate (C2:0). Cerebronic acid , the 2-hydroxy derivative of lignoceric acid, is formed from it. Nervonic acid (C24:0 n9), is formed by elongation of oleic acid (C18:1 n9).
The requirement for galactose in the formation oc cerebrosides is the only known physiological role of this sugar other than in the formation of lactose in milk (1969).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar