Leta i den här bloggen

måndag 29 december 2008

Fytansyra, Fytaanihappo Refsumdiet

Mängden av fytansyra i vissa födoämnen (mg /100 g)
- tonfisk (konserverad i olja) 57,00mg
- lamm 50,00mg
- oxkött (stekt) 25,00 mg
- torsk 4,00 mg
- fläskkött (magert) 3,80 mg
- skinka (stekt, mager) 5,70 mg
- ankunge 7,90 mg
(kött där huden är bortdragen)
- sojabönsolja 14,00 mg
- kanin 2,20 mg
- sjötunga 2,60 mg
- krabba (konserverad) 4,20 mg
- ost 5,00 till 50,00 mg
- cornflakes 1,20 mg
- vitt bröd 1,60 mg
- äggula 0,22 mg
- äggvita 0,03 mg
- smör 5,00 till 500,00 mg
- margarin 14,10 mg
- ris (kokt) 1,00 mg
- potatis (kokt) 0,70 mg
- morötter (kokta) 0,25 mg
- gröna ärtor (konserverade) 2,00 mg
- spaghetti med ketchup (Heinz) 1,20 mg
- Makaroner med ost (Heinz) 2,60 mg
- tomatsoppa (Knorr) 1,90 mg
(för 100 g pulver)
- kycklingbuljong (Knorr) 3,90 mg
(för 100 g pulver)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar