Leta i den här bloggen

lördag 11 december 2010

Aspiriini moduloi rasvahappoaineenvaihduntaa

http://scienceblog.cancerresearchuk.org/2010/12/07/aspirin-cuts-risk-of-dying-from-several-types-of-cancer/

JOS niin on että aspiriini on edullinen monia syövän kehittymisiä vastaan, niin mikä aiheuttaa syövän? Aspiriini jarruttaa arakidonihappoaineenvaihdunnan eikosanoidikaskadia, mutta ei sen kaikkia teitä.
http://jcp.bmj.com/content/57/1/6/F1.large.jpg

http://img.medscape.com/fullsize/migrated/405/963/ch1185.02.lieb.fig1.gif

Ei voi sanoa edes niin, että arakidonihapon vähempi saatavuus olisi edullisempaa, sillä sen normaali saatavuus pitää eikosanoidijärjestelmän kaikki säätelyt tasapainossa.
Arakidonihapon puute taas on hyvin paha tilanne, missä ihmisen solut eivät korjaannu. Arakidonihappoa asettuu kaikkiin solukalvoihin koko kehossa. Se on linolihappoperäistä.
Eikosandoi ja solukorjautumisjärjestelmän suistuminen tulehdukselliselle tielle ja tulehduksen jatkuminen nukleaariseen tasoon, solun muuttumiseen syöpäsoluksi, täytyy olla jokin rasvahappo ym aineenvaihdunnan poikkeusmolekyyli syynä eikä normaalin eikosanoidikaskadin kuvan kauniit molekyylit. MUTTA toisaalta, eikosanoidijärjestelmän työmolekyylien valmistuksessa tulee aika runsasti niitä sivurakenteita ja niistä käsin voi luonnollisesti löytyä karsinogeenejä, jos ne eivät häviä omissa silppureissaan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar